ဓာတု ဆိုးေဆး ေတြ ဟာ ေရရွည္ မွာ ကင္ဆာ ေရာဂါ အဆင့္ထိ ေရာက္သြား ႏိုင္။ |
အဲဒီ့ စားေသာက္ ကုန္ ေတြ ထဲ မွာ ျမန္မာ တို႔ ေန႔စဥ္ စားသုံး ေလ့ ရွိတဲ့ ပဲႀကီးေလွာ္၊ လက္ဖက္၊ ငါးပိ နဲ႔ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ တို႔လို ပစၥည္း ေတြ ပါဝင္ ေနပါတယ္။
ဒီ ကုန္ပစၥည္း ေတြ မွာ ထုတ္လုပ္ရာ လုပ္ငန္း လိပ္စာ မ်ိဳး လို အခ်က္အလက္ တိတိက်က် မပါဝင္ပဲ ေစ်းကြက္ထဲ ေရာက္ ေနတာ ျဖစ္တယ္ လို႔ က်န္းမာေရး ဝန္ႀကီး ဌာန အစားအေသာက္ ကြပ္ကဲေရး ဌာန ၫႊန္ၾကားေရးမႈး ဦးထြန္းေဇာ္က ဘီဘီစီ ကို ေျပာပါတယ္။
ဒီ ဓာတု ဆိုးေဆး ေတြ ဟာ ေရရွည္ မွာ အစာအိမ္ နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္း ကို ဒုကၡ ေပး ႏိုင္ၿပီး အသဲ နဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ေတြ ကို လည္း ထိခိုက္ ႏိုင္ကာ ကင္ဆာ ေရာဂါ အဆင့္ထိ ေရာက္သြား ႏိုင္တယ္ လို႔ ဦးထြန္းေဇာ္ က ေျပာပါတယ္။
ဒီလို အႏၲရာယ္ ရွိတဲ့ ဆိုးေဆး ေတြ ပါဝင္ တဲ့ စားေသာက္ကုန္ အမ်ိဳးစား ေတြ ရာနဲ႔ခ်ီၿပီး ေစ်းကြက္ ထဲ မွာ ေရာက္ ေနတယ္ လို႔ လည္း ဦးထြန္းေဇာ္ က ဆိုပါတယ္။
ျမန္မာ ႏိုင္ငံ မွာ စားေသာက္ကုန္ လုပ္ငန္း အေပၚ စိစစ္ တဲ့ ဥပေဒ ရွိၿပီး လုပ္ငန္း ပိတ္သိမ္း တာ အပါအဝင္ ေထာင္ဒဏ္ ေငြဒဏ္ အသီးသီး သတ္မွတ္ ထားပါတယ္။
က်န္းမာေရး ဝန္ႀကီးဌာန ဘက္ က အႏၲရာယ္ ရွိေၾကာင္း စိစစ္ ေတြ႕ရွိ ရတဲ့ စားေသာက္ကုန္ အမွတ္ တံဆိပ္ ရဲ႕ နာမည္ ေတြ ကို အခုလိုမ်ိဳး ထုတ္ျပန္ ေၾကညာ ေလ့ ရွိ ေပမယ့္ ထုတ္လုပ္ ျဖန္႔ျဖဴးသူ ေတြ အေပၚ အေရးယူ ေဆာင္႐ြက္ တာမ်ိဳး ေတာ့ မေတြ႕ရ ပါဘူး။
BBC Burmese
http://www.bbc.com/burmese
No comments:
Post a Comment