iCon

[​IMG]

zawgyi သို ့မဟုတ္ unicode

Monday, September 21, 2015

ျမန္မာျပည္မွာ စားသံုးေနၾကတဲ့ ခ်က္နည္းျပဳနည္း အစံုအကုန္ 263 မ်ိဳး

နည္းပညာနဲ႕ေတာ့မသက္ဆိုင္ပါဘူးဗ်ာ။ အခ်က္အျပဳတ္၀ါသနာပါသူမ်ားအတြက္ စာအုပ္ေကာင္းေကာင္း တစ္အုပ္ရထားလို႕ တဆင့္ျပန္လည္ျပီးမွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ဗ်ာ။ ၀ါ၀င္တဲ့ခ်က္ျပဳနည္းေပါင္း 263 မ်ိဳးကို တစ္ခုခ်င္းစီေခါင္းစဥ္အလိုက္ေအာက္မွာေရးေပးထားပါတယ္ဗ်ာ။
အခန္း (က)
သက္သတ္လြတ္ ဟင္းလ်ာမ်ား
(၁) ခ၀ဲသီးေၾကာ္ခ်က္ .........
(၂) သာမညအလြမ္းေျပ ဟင္းေလးမ်ား ......
(၃) ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္ ...................
(၄) သက္သတ္လြတ္မႈိေၾကာ္ ....................
(၅) သက္သတ္လြတ္ပဲျပားသုပ္ ...........
(၆) သက္သတ္လြတ္ ပဲျပားဟင္း .........
(၇) သက္သတ္လြတ္မုန္႕ဟင္းခါး .........
(၈) ဟင္းႏုနယ္ဆူးပုပ္ေၾကာ္ ........

အခန္း (ခ)
အကင္ေမႊးေမႊးေလးေတ ြ
(၉) ပုစြန္ကင္ ေမႊးေမႊးေလး .................

(၁၀) ငါးကင္ေမႊးေမႊးေလး ........
အခန္း (ဂ)
စမ္းၾကည့္ရေအာင္
(၁၁) ဆားဘဲဥ လုပ္ၾကရေအာင္ ...........

(၁၂) ဒိန္ခ်ဥ္ျပဳလုပ္နည္း .........
(၁၃) ငါးပိရည္က်ဳိနဲ႕ တုိ႕စရာ .....
(၁၄) ပုစြန္ခ်ဥ္ တည္နည္း ......
(၁၅) မွ်စ္ခ်ဥ္ တည္နည္း ၊ ငါးႏွင့္မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္နည္း .......
(၁၆) ၀က္သားခ်ဥ္လုပ္နည္း ................
(၁၇) ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ ...........................
(၁၈) ရွမ္းခ်ဥ္ (သို႕မဟုတ္) မုန္ညင္းခ်ဥ္ .......
(၁၉) ရာသီေပၚသီးႏွံမ်ား ၾကာရွည္ခံေအာင္ ...
(၂၀) စားေတာ္ပဲၿပဳတ္ ..................

(၂၁) ကင္မ္ခ်ီ (Kimchi) ...............................
(၂၂) ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေျခာက္ခ်က္နည္း .................
(၂၃) ကၽြန္မႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္ေၾကာ္ ........
(၂၄) လက္ဖက္သုပ္လုပ္နည္း ..................
(၂၅) ပင္လယ္စာအေခၚအေ၀ၚ .............
(၂၆) အေခၚအေ၀ၚမ်ား ....................
(၂၇) ဆင္ေခါင္းပဲ ပံု + အေခၚအေ၀ၚ ....
(၂၈) သာကူ ပံု+အေခၚအေ၀ၚ ....................
(၂၉) မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ ပံု+အေခၚအေ၀ၚ .......
(၃၀) ပဲေၾကာ္မြမြေလး .................
(၃၁) ေရစိမ္မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ .....

အသုပ္
(၃၂) ၾကာဆံသုပ္ ..............................
(၃၃) စားေတာ္ပဲျပဳတ္သုပ္ .................
(၃၄) ပုန္းရည္ၾကီးသုပ္ .......................
(၃၅) ၾကက္သားသုပ္ .....................
(၃၆) ငါးနီတူသုပ္ ...........................
(၃၇) ေျပာင္းဖူးျပဳတ္သုပ္ ..................
(၃၈) ငါးဖယ္ခ်ဥ္သုပ္ ......................
(၃၉) ခ်င္းသုပ္ .............................
(၄၀) မယ္ဇလီဖူးသုပ္. .................
(၄၁) ဗယာေၾကာ္သုပ္ ...................
(၄၂) ငွက္ေပ်ာဖူးသုပ္ ....................
(၄၃) ေက်ာက္ပြင့္သုပ္၊ ဘူးသီးဟင္းခါး၊ ေခ်ာကလက္ေက်ာက္ေက်ာ .
(၄၄) မုန္လာဥသုပ္ ..............
(၄၅) ပဲၾကာဆံသုပ္ (၁) ..........
(၄၆) ပဲၾကာဆံသုပ္ (၂) .........
(၄၇) ၀က္အခ်င္းသုပ္ ...........
(၄၈) ၾကက္သားခ်ဥ္စပ္သုပ္ ...........
(၄၉) ၾကက္သားေက်ာက္ပြင့္သုပ္ .....
(၅၀) ၾကက္ အေရျပား အရုိးသုပ္ ...........
(၅၁) ခရုသုပ္ .......................


(၅၂) ပုစြန္ခ်ဥ္သုပ္နဲ႕ ပိန္းဥဟင္းခါး ........
(၅၃) ငါးဖယ္သုပ္ .........................
(၅၄) ငါးနီတူမန္က်ည္းသီးစိမ္းသုပ္ ...
(၅၅) ငါးဖယ္လံုးအစာသြပ္ ..............
(၅၆) ငါးေသတၱာသုပ္ ......................
(၅၇) ကန္စြန္းျပည္ၾကီးငါးသုပ္ ...........
(၅၈) ေဆးဘဲဥသုပ္ ...............................
(၅၉) ျပည္ႀကီးငါးေက်ာက္ပြင့္သုပ္ ...........
(၆၀) ဟင္းႏုနယ္ရြက္သုပ္ .....................
(၆၁) ကန္စြန္းရြက္သုပ္ ...................
(၆၂) ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္ ............
(၆၃) သေဘၤာသီးသုပ္ (မြန္သုပ္) ......
(၆၄) သခြားသီးရွဴးရွဲသုပ္ ........................
(၆၅) သခြားသီးသုပ္ (ေမာ္လၿမိဳင္စတိုင္) .....
(၆၆) ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္ ........
(၆၇) ၀ဥသုပ္ (ေတာသုပ္) ...........
(၆၈) မရမ္းသီးသုပ္ ....................
(၆၉) ေရွာက္သီးသုပ္ ................
(၇၀) မုန္လာဥပိုးတီသုပ္ ........
(၇၁) ထမင္းသုပ္ .....................
(၇၂) တို႔ဟူးသုပ္ ...............................
(၇၃) လူတိုင္းစြဲမက္ ျမန္မာ့လက္ဖက္ ............
(၇၄) နန္းႀကီးသုပ္ ...............................
(၇၅) နန္းျပားသုပ္နဲ႕ ၾကက္ရုိးတုိ႔ဟူး (ပဲျပား)ဟင္းခါး ......
(၇၆) အစံုသုပ္ ............................
(၇၇) ၾကာဆံေၾကာ္သုပ္ .....................
(၇၈) ထိုင္းပုစြန္ၾကာဆံသုပ္ ..................
(၇၉) မွ်စ္သုပ္ ...................................
(၈၀) မႈိထမင္းသုပ္ .............................
(၈၁) စိမ္းျပာခရု (သို႕မဟုတ္) မရြတ္ရခုိင္သုပ္ ....
(၈၂) အသြင္ေျပာင္းအသုပ္ႏွင့္ ဒန္႕သလြန္ရြက္ဟင္းခါး ...
(၈၃) ျပည္ၾကီးငါးေက်ာက္ပြင့္ရခုိင္သုပ္ႏွင့္ ျမင္းခြာရြက္ဟင္းခါး ..
(၈၄) ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္ ...
(၈၅) သနပ္စံု .........................

အခန္း (င)
ဟင္းခ်က္ၾကမယ္
(၈၆) ငါးခရမး္ကေဆာ့သီးအစပ္ခ်က္ ..............
(၈၇) ၾကက္သားဆီျပန္ (မြန္ခ်က္) ............
(၈၈) ဘဲဥအငန္ခ်က္ ........................
(၈၉) ဘဲဥငါးေျခာက္ဟင္း ..................
(၉၀) ႏြားႏုိ႕ခဲခ်က္ .............................
(၉၁) အမဲသားမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း ....................
(၉၂) ငါးေျခာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ ၊ ရခုိင္ငါးပိေထာင္းနဲ႕ ဘူးညြန္႔ျပဳတ္ ...
(၉၃) ငါးပိေကာင္ၾကက္ေပါင္သီးခ်က္ ..........
(၉၄) ဘဲတညင္းခ်က္ ..................
(၉၅) ဘဲေပါင္း .........................................
(၉၆) ပိႏၷဲသီးၾကက္ရုိးဟင္း ..................
(၉၇) ၾကက္သားကုလားပဲဟင္း ..........
(၉၈) ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္း ...............
(၉၉) ၀က္နားရြက္သုပ္၊ ၀က္ေျခေထာက္နဲ႕ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ .
(၁၀၀) အာလူးၾကက္သားဟင္း၊ ပဲပုပ္ေထာင္း၊ မႈိဟင္းခ်ဳိ ....
(၁၀၁) ၾကက္သားအာလူးအုန္းႏုိ႕ခ်က္ ....
(၁၀၂) ၾကက္သားကာလသားခ်က္ ........
(၁၀၃) ၾကက္သားမဆလာခ်က္ .............
(၁၀၄) ၾကက္ရုိးၾကက္အူ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း .....
(၁၀၅) ၀က္ပုန္းရည္ ...............................
(၁၀၆) ၀က္သားႏွပ္ .............................
(၁၀၇) ၀က္သားသရက္သီးသနပ္ .............
(၁၀၈) ကၽြန္မ၊ ၀က္ကလီစာဟင္းႏွင့္ ေရွာက္သီးသုပ္ .......
(၁၀၉) ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္ ..........
(၁၁၀) ဆိတ္သားဟင္း .................
(၁၁၁) ဆိတ္သားအခ်ဥ္ခ်က္ ......
(၁၁၂) ဆိတ္ကလီစာခ်က္ + ပဲ၀ါေလးဆူးပုပ္ဟင္းခ်ဳိ + ပဲေစာင္းလ်ားသီးသုပ္
(၁၁၃) ပုစြန္ထုပ္ေၾကာ္ ........
(၁၁၄) ပုစြန္တံုယမ္းဆီျပန္ဟင္း ...
(၁၁၅) ပုစြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္း ...........
(၁၁၆) ပုစြန္ပိန္းဥဟင္း .......

(၁၁၇) ငါးသလဲထုိးဆီျပန္ ............
(၁၁၈) ငါးသေလာက္အခ်ဥ္ေပါင္း ......
(၁၁၉) ငါးသေလာက္ ခ်ဥ္စပ္ခ်က္ .....
(၁၂၀) ငါးအရိုးႏူးေပါင္း .........
(၁၂၁) ငါးဖယ္လံုး အစပ္ခ်က္ ..........
(၁၂၂) ငါးေျမြထုိးအခ်ဥ္ရည္ဟင္း ........
(၁၂၃) ငါးဂ်ဴးျမစ္သရက္သီးခ်က္ ......
(၁၂၄) ငါးျမင္းဇီးျဖဴသီးခ်က္...........
(၁၂၅) ေခါင္းတစ္ရာသားအုိးကပ္ .......
(၁၂၆) ငါးခူသံပရာရည္ဆမ္းအစပ္ခ်က္ .....
(၁၂၇) ငါးပုဏၰားေဆာ္ဆီ ..........
(၁၂၈) ငါးဖယ္ကပတ္ .....................
(၁၂၉) ငါးေဖာင္ရုိးဟင္း ...............
(၁၃၀) အမဲခရမ္းႏွပ္ ...................
(၁၃၁) အမဲႏွပ္ ............................
(၁၃၂) ဒီေန႕ထမင္း၀ုိင္း ..................
(၁၃၃) အာလူးငါးေျခာက္အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း .......
(၁၃၄) ပုစြန္အခ်ဳိေၾကာ္ ........
(၁၃၅) ငါးဥဟင္း ..........................
(၁၃၆) ငါးခ်ဥ္ငန္စပ္ အၾကြပ္ေၾကာ္ .........
(၁၃၇) ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းအစပ္ခ်က္+ ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္ခ်က္ + ငါးႏွပ္ေျခာက္မီးဖုတ္
အခန္း (စ)
ဟင္းရံ၊ အရြက္ေၾကာ္
(၁၃၈) ျပည္ၾကီးငါး ငါးပိခ်က္ .............
(၁၃၉) ေဂြးသီးငါးပိခ်က္ ..................
(၁၄၀) ဇရစ္ရိုး ဆူးပုပ္ေၾကာ္ .............
(၁၄၁) ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေၾကာ္ ..............
(၁၄၂) တရုတ္ပဲငါးပိေၾကာ္ ....................
(၁၄၃) ငါးနီတူေျခာက္ ငါးပိခ်က္ .............
(၁၄၄) ၾကြက္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး .....
(၁၄၅) ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေၾကာ္ ..........
(၁၄၆) ၾကက္ဟင္းခါးသီး အစာသိပ္ .........

(၁၄၇) ခ၀ဲသီး ငရုတ္ပြေၾကာ္ ............
(၁၄၈) ခရမ္းသီးႏွပ္ ...........
(၁၄၉) ငံၿပာရည္ခ်က္ ..........
(၁၅၀) ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ .......
(၁၅၁) ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္ ...................
(၁၅၂) ကန္ဇြန္းဆီတုိ႕ဟူးေၾကာ္....
(၁၅၃) ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ .........
(၁၅၄) မရမ္းသီးေထာင္း ....
(၁၅၅) အစိမ္းေၾကာ္ ..............
(၁၅၆) မွ်စ္ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ ....
(၁၅၇) မႈိကန္စြန္းေၾကာ္ .............
(၁၅၈) ရံုးပတီသီးေၾကာ္ ............
(၁၅၉) မႈိငရုတ္ပြေၾကာ္ ..............
(၁၆၀) ကဏန္းသားသီးစံုေၾကာ္ ......
(၁၆၁) ငါးပိေၾကာ္နည္း .............
(၁၆၂) ငါးေဆာ္ဆီ ..............
(၁၆၃) ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ .........
(၁၆၄) ၾကက္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ ..........
(၁၆၅) ၀က္သားကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ ....
(၁၆၆) ငါးရွဥ့္ေျခာက္စပ္ေၾကာ္ ......
(၁၆၇) မွ်စ္စားေတာ္ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ .....

ရိုးရာအစားအစာ
(၁၆၈) အုန္းထမင္း ........................
(၁၆၉) မာလာဟင္း ........................
(၁၇၀) ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ ............
(၁၇၁) ေရႊျမိဳင္မုန္႔ဟင္းခါး ...............
(၁၇၂) ၾကက္ပေတ ...................
(၁၇၃) ၾကက္ဆီထမင္း ............
(၁၇၄) ငါးရံ႕ဆန္ျပဳတ္ ................
(၁၇၅) ၀က္သားေပါင္း .............
(၁၇၆) ဖက္ထုပ္ျပဳတ္ ..................
-
(၁၇၇) ေထာပတ္ထမင္း ..............
(၁၇၈) ထမနဲ ........................
(၁၇၉) သၾကၤန္ထမင္း ...............
(၁၈၀) ရွမး္ေခါက္ဆြဲ ................
(၁၈၁) ျမီးရွည္ ...................
(၁၈၂) ေခါပုတ္ .............
(၁၈၃) ေၾကးအိုး ...............
(၁၈၄) ေကာ္ရည္ ................
(၁၈၅) ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ .........
(၁၈၆) ရွမး္ေခါက္ဆဲြသုပ္ .......
(၁၈၇) ထိုင္းေကာ္ျပန္႔ ............
(၁၈၈) အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ .........
(၁၈၉) ႏို႔စိမ္းေခါက္ဆြဲ .......
(၁၉၀) ရခိုင္မုန္႔တီ ...............
(၁၉၁) မုန္႔ဟင္းခါး ................
(၁၉၂) ဒံေပါက္ ....................
(၁၉၃) ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ....
(၁၉၄) တူယွဥ္ဆင္ႏႊဲ ရာျပည့္ဟင္းပြဲ (၀က္သားတုတ္ထုိး)
(၁၉၅) ျပည္ၾကီးငါးေကာက္ညႇင္းအဆာသြပ္ .....
(၁၉၆) စမူဆာ ............
(၁၉၇) ပုစြန္ခြက္ေၾကာ္ ......
(၁၉၈) ပုစြန္တန္ပူရာ ...........
(၁၉၉) ဘူးသီးေၾကာ္ ................
(၂၀၀) ဗယာေၾကာ္ .................
(၂၀၁) အာလူးကတ္သလိပ္ .........
(၂၀၂) ေကာ္ျပန္႔ ......................
(၂၀၃) ေခါက္ဆဲြေၾကာ္ ................
(၂၀၄) ၾကာဆံေၾကာ္ ...................
(၂၀၅) ၾကာဆံျပားေၾကာ္ ...........
(၂၀၆) ထမင္းေၾကာ္ ................
(၂၀၇) ကတ္ေၾကးကိုက္ .............
(၂၀၈) ၀က္သားလိပ္ ................
(၂၀၉) ပုစြန္အာလူးေၾကာ္ ........
(၂၁၀) ပဲျပား အစာသိပ္ ..............
(၂၁၁) ဆန္ေစး အရည္ေဖ်ာ္ ...............
(၂၁၂) ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အရည္ေဖ်ာ္ .......


(၂၁၃) ျမီးရွည္ အရည္ေဖ်ာ္ ..........................
(၂၁၄) က်ီးမႏိုးပဲြညအတြက္ဟင္းလ်ာ

ဟင္းခ်ိဳ၊ ဟင္းခါး၊ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း
(၂၁၅) ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဳ (မြန္ခ်က္) ........
(၂၁၆) ဘူးသီးပုတတ္စာဟင္းခါး .........
(၂၁၇) ဒန္႕သလြန္သီး ငါးရံ႕ဟင္း ..........
(၂၁၈) ပဲၾကီးဆူးပုပ္ .................................
(၂၁၉) ေဂၚဖီဟင္းခါး ...............................
(၂၂၀) ကင္ပြန္းခ်ဥ္ ပုတတ္စာ .....................
(၂၂၁) ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း ႏွင့္ ငါးက်ည္းေၾကာ္ ........
(၂၂၂) ၾကက္ရိုးေခြးေတာက္ရြက္ဟင္းခ်ိဳ .......
(၂၂၃) သီးစံုဟင္းရည္ .............................
(၂၂၄) ပဲကုလားဟင္း ............................
(၂၂၅) ပိန္းဥဟင္းခါး ႏွင့္ပုစြန္ခ်ဥ္သုပ္ ....
(၂၂၆) မဲဇလီဟင္းခ်ိဳ ................................
(၂၂၇) ပိန္းရိုးဟင္း ...........................
(၂၂၈) ၾကာဆံခ်က္ ..........................
(၂၂၉) ငါးႏွပ္မရမ္း ............................
(၂၃၀) ပုစြန္ခ၀ဲသီး ၾကာဆံဟင္း ............
(၂၃၁) တို႔ဟူး၀က္သားဆန္ျပဳတ္ ....
(၂၃၂) ၀က္လက္စြပ္ျပဳတ္ .............
(၂၃၃) တံု႔ယမ္းစြပ္ ..................
(၂၃၄) တို႔ဟူးစြပ္ ..................
အခန္း (စ်)
အခ်ိဳပြဲ
(၂၃၅) သာေခြယိုင္ ......................................
(၂၃၆) ျပိဳင္ပြဲ၀င္ ေရႊရင္ေအး ..........................
(၂၃၇) ေရႊရင္ေအး .........................................
(၂၃၈) ေမတၱာေရလႈိင္း ေက်ာက္ေက်ာ ........
(၂၃၉) ေခ်ာကလက္ေက်ာက္ေက်ာ ..........
(၂၄၀) ကန္ဇြန္းဥဆႏြင္းမကင္း ................


(၂၄၁) မာလကာသီး ......................
(၂၄၂) ေကာက္ညႇင္းကင္ .................
(၂၄၃) ေပါင္မုန္႔ပူတင္းေပါင္း .............
(၂၄၄) မုန္႔လက္ေကာက္ ......................
(၂၄၅) ပူတင္းေကာ္ဖီေက်ာက္ေက်ာ .......
(၂၄၆) မုန္႔သိုင္းျခံဳ ......................................
(၂၄၇) ေကာက္ညႇင္းျပန္ေပါင္း ပုစြန္ေထာင္း .
(၂၄၈) ႏုိ႔စေတာ္ဘယ္ရီ ေက်ာက္ေက်ာ .......
(၂၄၉) မုန္႔စိမ္းေပါင္း .........................
(၂၅၀) ေကာ္ျပန္႔စိမ္း .........................
(၂၅၁) ႏုိ႕ကီ၀ီေက်ာက္ေက်ာ .............
(၂၅၂) အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာ .........
(၂၅၃) ေအာ္ေကြ႔ၾကည္ .......................
(၂၅၄) မုန္႔ပိႏၷဲေစ့ ..............................
(၂၅၅) ျပည္မလိုင္လံုး ......................
(၂၅၆) ငွက္ေပ်ာေပါင္း ....................
(၂၅၇) မုန္႔လံုးေရေပၚ .....................
(၂၅၈) ေကာက္ညႇင္းထုပ္ .............
(၂၅၉) မုန္႔ဗိုင္းေတာင့္ .................
(၂၆၀) မုန႔္ပစ္သလက္ . ..............
(၂၆၁) အုန္းႏုိ႕သာကူက်ဳိ ..........
(၂၆၂) တကုိရကိ (Takoyaki) ဂ်ပန္မုန္႕လင္မယား .
(၂၆၃) သီးစံုေက်ာက္ေက်ာ .......

Credit to ==> http://www.mssk.info 


No comments:

Post a Comment